Julgrupp på enkelt och stilrent vis

19/11/2018 |

Julgrupper för minimalister? Finns det? Javisst!

Man tänker ofta att en julgrupp är en plantering full av blandade av julblommor, julväxter och lökväxter, men så måste det inte vara. En julgrupp kan se ut på tusen olika sätt, enkelt och stilrent, eller maxat och pompöst. Här kommer ett par tips på hur man gör enkla julgrupper som utgår från en enda växtsort åt gången. Om man fokuserar på en enda julblomma i varje julgrupp så kommer blommorna fram, less is more!

PIGGA CYKLAMEN


Foto: Floradania.dk

Röda cyklamen är ljuvliga julblommor. Här är minicyklamen planterade ihop i en enkel skål. Jorden är täckt med grönmossa. Lämna en del av jorden fri så kommer mossan fram. Dena julgruppen är dekorerad med röda midolinopinnar som finns att köpa i välsorterade blomsteraffärer, samt paradisäpplen.

FINA NOVEMBERKAKTUSAR


Foto: Floradania.dk

Novemberkaktus är en annan julblomma som gjort en smärre revansch de senaste åren. Planterar man ihop flera av dem så får man en riktigt söt och knubbig julgrupp som är såväl lättskött och hållbar.

SÖTA KRISTI TÖRNEKRONA


Foto: Floradania.dk

Här är klassiska Kristi törnekrona inlindade med trådar och midolini.

Etiketter: , , , , ,

Kategori: Alla artiklar, Julblommor