Julbuketternas julbukett – bind den av amaryllisblommor och hjärtan

18/11/2018 |

Skapa en julbukett som inte liknar någon annan julbukett!

Amaryllis är den främsta julblomman för många. Bind i hop ett fång och du får en ljuvlig bukett med mycket hjärta! Denna unika bukett kan stå på sina egna ben och ska placeras i en skål istället för en vas.


Foto: Flowercouncil of Holland

Bind ihop 10-15 amaryllisstjälkar med ett snöre eller band precis under blommorna. Välj gärna olika nyanser på amaryllisblommorna så blir det mer liv i din bukett. Täck bindstället med gröna blad såsom aspidistrablad eller murgrönsslingor. Limma sedan fast dekorationshjärtan av filt eller linda runt vackra band.


Foto: Flowercouncil of Holland

Skär av stjälkarna i samma längd så att buketten kan stå stabilt i skålen. Placera stjälkarna i kallt vatten.


Foto: Flowercouncil of Holland

Etiketter: , ,

Kategori: Alla artiklar, Julblommor