Glada vårblommor på rad

20/04/2017 |

Plocka fram kreativiteten och fixa de gladaste vårblommorna på egen hand. Här kommer ett festligt DIY pysseltips på hur man arrangerar vårens snittblommor i återbrukade glasburkar.

Du behöver en bunt blandade vårliga snittblommor och kvistar, tre glasburkar, filt eller dekorativt papper, ett par brädbitar, en borr och snören. Resultatet blir en färgexplosion av blommor och en fin blommig present till dig själv eller någon du tycker om.

Klä in tre glasburkar genom att limma fast olikfärgat filttyg, presentpapper eller tapetbitar, man tager vad man haver. Kapa till två brädbitar i lagom längd så de omsluter de tre glasburkarna när de står intill varandra. Lägg till någon centimeter på brädornas längd och borra 4 hål i hörnen. Trä igenom snöre genom hålen och bind fast burkarna mellan träbitarna.

Till slut fyller du på vatten i burkarna och placerar mixade blommor i olika höjder. Låt det blir lekfullt och spontant. Snitta varje stjälk diagonalt med en vass kniv. Lycka till!

Foto: Flowercouncil of Holland / www.funnyhowflowersdothat.com

Etiketter:

Kategori: Alla artiklar, Vårblommor