Blommor som firar vårdagjämningen

20/03/2017 |

Den magiska Vårdagjämningen inträffar idag den 20 mars och är den tidpunkt då dag och natt är ungefär lika långa över hela jordklotet. Det ska firas med blommor!

2017 infaller denna vårliga höjdpunkt exakt klockan 11.29. Efter vårdagjämningen står solen högre på himlen och dagen blir längre hos oss på norra halvklotet än på nere på södra halvklotet. Vårdagjämningen har emellertid ingen direkt meteorologisk betydelse. Enligt SMHI räknas det som vår om dygnsmedeltemperaturen går över 0 grader men under 10 sju dagar i följd. Men i sin roll som vårtecken spelar vårdagjämningen ändock en stor emotionell betydelse. Nu vet man att man har den ljuvliga våren inom räckhåll.

På vårdagjämningen ska det blomma, så stanna till i din lokala blomsteraffär idag. Här några aktuella färgsprakande tips på blommor att köpa just nu som får vårkänslorna att slå ut i full blom, dagen till ära.

1. Mixad vårlök


Foto: Blomsterfrämjandet

2. Mixade tulpaner


Foto: Blomsterfrämjandet

3. Mixade primulor


Foto: Floradania.dk

Etiketter: , , ,

Kategori: Alla artiklar, Vårblommor