Narcisser har släktträff i vårlig bukett

15/04/2015 |

De ser olika ut, men tillhör ändå samma familj. Narcisser finns i oändliga variationer men har ett gemensamt, de är alla lika ljuvliga med sina olika blommor, dubbla som enkla.

Här i denna bukett samsas dubbla ”Peach Swirl” narcisser med ljusgula enkla ”Mount Hood”, orange-vita klassikern ”Barret Browning” och gammaldags vanliga dubbla gula påskliljor. Planterar man in många sorter av samma blomma i sin trädgård kan man lycklig blanda dem friskt i buketter. Här letar sig vårgröna kvistar av syrener upp mellan blommorna.

Vårbukett med narcisser.

Syrenkvistar med gröna knoppar från trädgården kommer aldrig att hinna slå ut i blom om man tar in dem i en bukett, men de håller fint som gröna kvistar tillsammans med narcisserna. När du plockar in knoppande grenar med hårda stjälkar är det bra att behandla med separat någon timme eller timmar innan man blandar dem med blommor i en bukett. Snitta grenarna med en vass kniv och placera dem i hett vatten någon timme. Då drar de till sig vatten snabbt och effektivt, och de är bättre preparerade för tillvaron med blommor som vill ha svalare vatten. Till narcisserna och kvistarna tillsammans använder man sedan kallt till ljummet vatten.

Bukett med narcisser.

Snitta även blommorna med en vass kniv och kom i håg att byta vatten i vasen varje dag, så håller hela buketten längre.

Narcisser i vas.

Foto: Blomsterpassion.se

 

Etiketter: , , ,

Kategori: Alla artiklar, Trädgårdsbuketter, Vårblommor