Julblommor med det lila extra

03/12/2014 |

Vill man färgsätta sin jul lite extra finns det alla möjligheter med hjälp av blommor. Lila och rött är en dramatisk och spännande färgkombination, väl värd att testa.

Cyklamen finns i ljuvliga och juliga nyanser som rödkålslila och rödbetsrosa som gifter sig fint med allt det röda till jul. Här kommer julfina tips på hur man dekorerar med blommande cyklamen till jul från Floradania.dk

FÄRGSPRAKANDE OCH BLOMMIGT JULBORD

Täck bordet med en neutral linneduk och skapa julstämning genom att dekorera med julens minicyklamen i färgstarka krukor eller glas. Dekorera sedan med röda juläpplen på bordet. Det sätter färg på julbordet och skapar både julkänsla och feststämning.

Duka julbordet med blommor.
Foto: Floradania.dk

KUL LJUSKRONA MED BLOMMOR

Hotta till en ljuskrona med miniväxter och julkulor. Att dekorera i luften är alltid effektfullt och skapar liv och julstämning i ett helt rum. Har man trångt på julbordet så är detta ett festligt och utrymmessnålt sätt att få in blommor och lite blingbling.

Ljuskrona med cyklamen.
Foto: Floradania.dk

BLOMMANDE JULGRUPP SOM GLITTRAR

Skapa en annorlunda och färgstark julgrupp genom att plantera samman minicyklamen i olika lila, rosa och röda nyanser. Dekorera julgruppen med färgade mikadopinnar, röda kornellgrenar och pinnar med glitterfärg. Detta är en

Julgrupp som glittrar.
Foto: Floradania.dk

Bilder: Floradania.dk

Etiketter: , ,

Kategori: Alla artiklar, Julblommor, Krukväxter