Kristi törnekrona – blommor till såväl höst som jul

16/11/2014 |

Kristi törnekrona med alla sina små söta blommor är en spännande krukväxt som främst säljs under hösten och vinterhalvåret. Växten härstammar från den artrika ön Madagaskar och tillhör växtfamiljen Törelväxter. Det gör den till en släkting till julstjärnan, varför den passar fint som julblomma.

Den har ett friskt och frodigt bladverk och blommar tacksamt, ofta och är mycket lättskött. Blommorna finns i flera milda nyanser som vitt, crème, aprikos och rosarött. Här kommer inspiration på hur man kan arrangera Kristi törnekrona hemma från Floradania.

DEKORERA

Plantera samman ett par växter i en skål eller en vidare kruka. Rama in växterna med dekorationstrådar och fäst höstbär. På bilden ser vi paradisäpple. Man kan även använda rönnbär, nypon eller liknande bär. Resultatet passar fint både som höstplantering eller som en smakfull och stilren julgrupp till jul.

Kristi törnekrona.
Foto: Floradania.dk

GRUPPERA

Skapa ett intressant och stilrent stilleben. Sätt samman flera Kristi törnekrona i en kruka. Bryt av intill med en avvikande kruka eller korg med en kompletterande krukväxt. På bilden ser vi fetbladsväxten karamellblomma.

Aprikos Kristi törnekrona.
Foto: Floradania.dk

ADDERA

Dekorera en kruka med avklippta röda kornellgrenar. Böj ett par grenar till hjärtan och fäst med ståltråd så får du en unik charmig julgrupp!

 

 

Kristi törnekrona och kornellgrenar.
Foto: Floradania.dk

Bilder: FloraDania.dk

Etiketter: , , ,

Kategori: Alla artiklar, Krukväxter