Julkrans – Dörrkrans – Vinterkrans. Kärt barn har många namn!

23/11/2014 |

Att pryda sin ytterdörr med en grön och levande dörrkrans är en gemytlig tradition som hör vintern, advent och julen till.

En vintrig dörrkrans hälsar både dina gäster och dig själv välkommen hem många gånger om, så varför inte välja en vintergrön krans som håller sig fint och passar hela vintern. Här är några dörrkransar som passar fint som adventskrans, julkrans, nyårskrans och som vinterkrans ända fram tills påska!

MOSSA & HJÄRTAN

En grön mosskrans med ullsnöre dekorerad med ett par filthjärtan blir en härlig julkrans som passar fint långt efter Alla Hjärtans Dag. Linda fast grön plattmossa på en halmstomme med grön spoltråd. Fäst ett tovat ullsnöre runt kransen för att förstärka den runda formen. Nåla fast ett par filthjärtan med pärlnålar som pricken över i:et.

Dörrkrans av mossa.

BLÅBÄRSRIS & HJÄRTA

Av friskt grönt blåbärsris kan man linda en livlig och charmig dörrkrans. Linda fat riset över de nedre delen av stjälkarna på en halmstomme med grön spoltråd och dekorera rött band och ett vackert hjärta.

Julkrans av blåbärsris.

MOSSA & LÄRKKVISTAR

En vinterkrans i ordets rätta bemärkelse, med en naturlig känsla. Linda fast grön plattmossa på en halmstomme med grön spoltråd och dekorera runt med brunt natursnöre. Fäst torra bruna lärkkvistar under snöret och nåla fast en vacker stjärna eller annan dekoration. Ett tpis är att fynda udda dekorationer ur djupet i julgransprydnadslådan.

Vinterkrans med lärkkvistar.

VINTERGRÖNT & VIDE

Mixa vintergröna kvistar av olika strukturer till en riktigt frodig vinterkrans. Här ser vi blåbärsris, idegran, lingonris som är lindade runt halmstommen. Stilren dekoration av ett par sälg eller videkvistar.

Julkrans med sälgkvistar.

Allt material till dessa dörrkransar finns att köpa hos florister i välsorterade blomsteraffärer. För att plocka mossa och levande kvistar i skogen måste man först ha markägarens tillstånd.

Bilder: Blomsterpassion.se

Etiketter: , , , ,

Kategori: Alla artiklar, Julkransar