Julkrans och julgrupp med juliga ochidéer

23/11/2014 |

Julblommor är ett mycket vidare och friare begrepp idag än förr. Förr förknippade vi begreppet julblommor främst med hyacinter, julstjärnor, jultulpaner och amaryllis. Nu är det nya tider!

Idag kan alla varje blomma vill kalla sig för julblomma. Detta gäller för exempelvis brudorchidéen som finns i så många varma och juliga nyanser. Se hur orchidéer blir fina i såväl en julkrans som i olika julgrupper, inspirationen kommer från FloraDania.

JULKRANS

Här har vi en julkrans med extra hög ”vill ha” faktor. Brudochidéer av miniatyrmodell är monterade i en transparent kransstomme av kornellkvistar. Kransen ser avancerad ut men är enkel att göra själv.

Kornellbuskens kvistar är gröna under sommarhalvåret men rodnar under hösten och nu inför jul är dom perfekt vinröda. Klipp kvistarna till längder om ca 20-30 cm och fäst dom vid varandra med ståltrådar. Linda in brudorchidérnas rotsystem med grönmossa och fäst dem mellan grenarna. Finast är det om man väljer en orchidésort med blommor som skiftar i vinrött som matchar kornellen.  Låt orchidéernas blommor följa med i kransens form. Dekorera sedan  med julkulor, kottar eller vad du tycker är fint. Ta ner din julkrans och vattna orchidéerna ca en gång i veckan.

Julkrans med brudorchidé och kornellkvistar,
Foto: Floradania.dk

JULSKÅL

Placera miniorchidéer i en julig skål tillsammans med låga miniväxter såsom höstglöd och echeveria. Några mikadopinnar eller kornellgrenar spontant placerade är det enda som behövs som dekoration.

Julig grupp.
Foto: Floradania.dk

JULGRUPP

Kornellbusken är ett trevligt inslag i en trädgård, speciellt på vintern när de röda grenarna lyser röda i snön. Kornellgrenar är vackert att dekorera med även i julgrupper, och ingår i sortimentet i det flesta av våra blomsteraffärer under vintersäsongen. Här i en julgrupp enbart bestående av miniorchidéer i en vacker presentlåda. Grankottar och kuddmossa bildar basen.

Julgrupp med orchidéer.
Foto: Floradania.dk

Etiketter: , , , , ,

Kategori: Alla artiklar, Julblommor, Julkransar