Höststjärna – en tidig julblomma med hög mysfaktor

21/11/2014 |

Julstjärnorna demonstrerar. Julstjärnorna vill bli fler. Denna julblomma vill inte bli placerad i ett och samma fack längre. Man vill vara med i leken vid fler årstider. Nu gör man anspråk på fler namn och vill gärna att vi ser på den med nya kreativa ögon. 

De tidigare rosa julstjärnorna vill helst kallas höststjärnor och passar perfekt när vi närmar oss advent. De milda rosa nyanserna lyser upp i höstmörkret och skapar adventsstämning hemma.

Höststjärnan är enkel att sköta då den vill ha sparsam vattning, den bör få torka upp lätt mellan vattningarna. Det är viktigt att man inte placerar den dragigt eller i ett svalt rum med under 15 grader. Helst vill den stå ljust nära ett fönster. Man kan placera den skuggigare, dock förkortas hållbarheten något. Här kommer tre tips på hur man kan inreda med höststjärnor.

GLAMOUR

Ta ut svängarna och sammanför den metalliska trenden med en spektakulär rosabrokig stjärna. Placera en kraftig höststjärna i en glammig kruka och dekorera med metalliska konstgjorda grenar eller blad. Matcha med blockljus i olika rosa nyanser.

Rosa julstjärna, den nya höststjärnan.

KITSCH

Så enkelt, galet och så härligt. Måla glittriga guldstjärnor med hobbyfärg på vanliga ruffiga lerkrukor. Kombinera med något kitschigt prydnadsföremål.

Kitchiga julstjärnor.

ROMANTIK

Ljusrosa höststjärnor med sina rosa blommor och kraftiga bladverk blir fantastiskt vackra i silvriga krukor. Dekorera med pärlor eller kulor.

host-stjarnor

Bilder: Stars for Europe

Etiketter: , , , , ,

Kategori: Adventsblommor, Alla artiklar, Krukväxter