Julstjärnor i kreativa julkrukor

28/11/2014 |

Har du många udda ytterkrukor hemma, eller krukor som du helt enkelt tröttnat på? Släng inte bort dom, ge dom nytt liv istället. Med lite fantasi och en pysselstund kan man ge sina ytterkrukor ett lyft inför julen.

Tips 1. Ställ din julblomma i en större glasskål eller stor glasvas. Justera höjden genom att lägga mossa i botten. Täck sedan mellanrummet mellan innerkrukan med dekorationsmaterial. Det kan vara kanelstänger, vintergrönt, spansk mossa eller vad man har tillgång till.

julkrukor1
Foto: Stars for Europe

Tips 2: Linda in ytterkrukorna med ädelgran och dekorera med julkulor. Klipp ner grantopparna till mellan 5-10 cm. och linda på dem runt krukan uppifrån och ned. Det slutliga resultatet blir festligt och glammigt! Detta är även ett fiffigt sätt att skapa en billig julgrupp att ge bort i present! Bra om man vill ge bort många julgrupper.

julgrupp1
Foto: FloraDania.dk

Tips 3: Den stickkunnige kan sticka fiffiga kruköverdrag. Julstjärnor kan inte bli så mycket charmigare än så här!

julkrukor
Foto: FloraDania.dk

Tips 4. Linda in en ytterkruka med ett julband, exempelvis ett rustikt rutigt band.

Julstjärna i kruka.
Foto: FloraDania.dk

Bilder: FloraDania & Stars for Europe

Etiketter: , , , , , ,

Kategori: Alla artiklar, Julblommor, Vintage & Återbruk