Blinka stora stjärna där!

23/11/2014 |

Snart, snart är det advent och tid att skapa julstämning hemmavid. Har man gott om plats hemma och vill skapa julkänsla utöver det vanliga är vårt tips att göra en stjärnformad ljusinstallation av julstjärnor!

Julstjärnorna har redan börjat dyka upp i blomsteraffärerna, och ofta får man en trevlig mängdrabatt om man köper flera. Till detta ljusarrangemanget passar det bra med låga och enbenta exemplar. Till julstjärnan behöver du en bunt röda mikadopinnar som finns att köpa i blomsteraffärer eller handelsträdgårdar som har avdelningar för torrt dekorationsmaterial. Alternativt kan man använda röda kornellgrenar eller vanliga pilkvistar. Inspirationen kommer från Floradania:

Julstjärnor och ljus.
Foto: Floradania.dk

Bind samman tre stycken trekanter med pinnar med spoltråd av valfri färg. Använd ca 2/3 av pinnarna i bunten till de tre trianglarna. Sätt sedan samman de tre trianglarna så din stjärna får nio spetsar. Använd resten av mikadopinnarna för att placera och tvinna fast dem spontant inom stjärnan, så att pinnarna korsar varandra effektfullt. Placera julstjärnorna i var sin ytterkruka i var sin spets av stjärnan. I mitten placerar du ett fat med 4 blockljus. Stjärnklart!

Julstjärnor med ljus.
Foto: Floradania.dk

 

Etiketter: , ,

Kategori: Alla artiklar, Ljusdekorationer