Adventsfina brudorchidéer med naturmaterial

12/11/2014 |

Brudorchidén har blivit otroligt populär i de svenska hemmen på senare år. Den är som en kameleont som anpassar sig och smälter in lika självklart i olika inredningsstilar, från stilren nordisk design till romantiskt shabby chic.

Den vita brudorchidén blir extra fin nu till advent i sällskap med kottar och grenar. Perfekt för alla som inte vill rivstarta advent med röda blommor. Hämta tips från dessa inspirationsbilder från FloraDania:

Brudorchidé i glaskruka.
Bild: FloraDania.dk

Byt ut de vanliga blomsterpinnarna mot knotiga och taggiga kvistar. Enkelt och dramatisk. Använd lite ståltråd för att fästa dem.

Adventsstake med orchidéer.
Bild: FloraDania.dk

En adventsljusstake för alla som portförbjudit vitmossa och plastiga röda flugsvampar! Miniorchidéer är söta och enkla att arbeta med. Placera ljushållare i torr oasis och fyll resten av krukan med lecakulor. Ställ krukorna i lecakulorna så att du kan lyfta upp dem om vattna dem bredvid. Dekorera med mossa, kottar, kanelstänger, bomullsblommor eller vad du tycker är fint.

Brudorchidéer med pinjekottar.
Bild: FloraDania.dk

Stora pinjekottar finns att köpa i alla blomsteraffärer, men även vanliga grankottar eller tallkottar blir fint! På ett stort fat blir det fint att linda in krukorna i mossa.

Orchidefat.
Bild: FloraDania.dk

Etiketter: ,

Kategori: Adventsblommor, Alla artiklar, Krukväxter, Vinterkänsla