Sensommarbukett med höstglöd

04/10/2014 |

Det går att göra fynd i hela trädgården när man vill sätta samman en bukett. Letar man nyfiket bland alla blommor rabatten, grönsaker i trädgårdslanden och kryddor i köksträdgården hittar man nya kombinationer.

Här i denna bukett av trädgårdsblommor får solrosor sällskap av sommarens sista ringblommor och pumpablommor.

Sensommarbukett.

Pumpaplantornas sista blommor på hösten kommer aldrig att hinna utvecklas till pumpor före Halloween så dessa får avnjutas i en höstbukett i stället. Pumpans vackra luddiga blad kommer även de till sin rätt.

Pumpablommor i buketten.

En bukett eller ett blomsterarrangemang vinner ofta på att en snittblommas egna gröna blad kommer till användning. Det gäller även en snittblommas egna knoppar eller fröställningar, har man tillgång till dem är det bara att frossa. Blomknoppar och fröställningar tillför liv, känsla och sensualitet till alla blomsterdekorationer. Gröna fröställningar av persilja och ringblommans gröna fröställningar mjukar upp denna bukett och gör den mer intressant.

Solrosor, pumpablommor, ringblommor och persilja.

Bilder: Blomsterpassion.se

Etiketter: , , , ,

Kategori: Alla artiklar, Sensommarblommor, Trädgårdsbuketter