Duka till Halloween med blommor som hör hösten till

20/10/2014 |

Halloween är ett högtid som handlar om bus och spökerier för alla små och fest och mys för alla stora!

Med enkla knep , dekorationspumpor, höstens blommor, röda bär och glödande höstlöv skapar du en varm och inramning som förhöjer feststämningen och mysfaktorn. Här kommer några fiffiga tips på bordsdekorationer som är skrämmande enkla att fixa till, precis perfekt till Halloween.

Hela hösten på ett fat

Skapa ditt eget lekfulla halloweenstilleben på ett charmigt fat. Kombinera en höstblomma som exempelvis en krysantemum i en udda konservburk eller rolig kruka med pumpor och kastenjer, höstblad och bär på ett generöst fat eller en bricka. Man tager vad man haver. Tag en promenad utomhus och se vad du hittar. Ett hett tips: Allt som glöder passar ihop!

Hela hösten på ett fat av blommor.
Foto: Minna Mercke Schmidt/Blomsterfrämjandet

Pumpor i skål med höstens blommor

Olika dekorationspumpor bildar tillsammans det främsta blickfånget i denna växtplantering. Plantera ihop höstglöd och krukväxten Plättar i luften i en skål, gärna en på fot. Lämna plats för pumporna som du lägger på efteråt. Matcha färgen på höstglödens blommor till färgen på de pumpor du valt. Både pumpor och höstglöd med blommor i höstens alla glödande nyanser finns i alla blomsteraffärer denna tiden på året.

Pumpor och blommor i skål till Halloween.
Foto: Minna Mercke Schmidt/Blomsterfrämjandet

Höstglöd med höstlöv

En höstglöd blir extra höstmysig om man lindar in den med höstlöv. Använd nyplockade våta och mjuka höstlöv. Lägg dem lager på lager runt krukan och knyt om ett natursnöre. Placera kompositionen på ett fat som passar till din dukning i övrigt. Här kommer alla udda och charmiga glasfat från loppisar till sin fulla rätt.

Höstglöd med höstlöv.
Foto: Minna Mercke Schmidt/Blomsterfrämjandet

Etiketter: ,

Kategori: Alla artiklar, Halloweenblommor, Krukväxter