Blomstertårta bakad av solros och andra blommor

13/10/2014 |

Blommor är en viktig ingrediens när man vill gratulera på en högtidsdag. En bukett är alltid rätt men en blomstertårta är något alldeles extra festligt till speciella tillfällen.

Här ser vi ett exempel på en blomstertårta med en enda kraftig solros i mitten. Lökblomman allium bildar en gräddig kant och hela härligheten är inramad med strikta blad av svärdsliljan. Låt dig väl smaka!

Solros i tårta.

Så här skapar du din egen blomstertårta. Fyll en kruka, skål eller ett fat med blötlagd grön oasis. Låt oasisen gå högst till hälften upp i skålen, se till att oasisen inte syns ovanför kanten.

Solros och allium.

Skär av stjälken på solrosen några centimeter under blomhuvudet och stick ner stjälken djupt i oasisen. Rama in solrosen med alliumblommor eller andra vita fylliga blommor, exempelvis brudslöja, krysantemum eller nejlikor. Toppar av styva svärdsliljeblad håller samman blommorna och tårtan på ett effektfullt sätt. Alternativa bladsorter kan vara bergeniablad eller hostablad, blad av gullranka eller gröna sallalblad. Botanisera i trädgården eller i din lokala blomsteraffär. Fyll till slut skålen med vatten så att blommorna alltid står i vatten.

Blomstertårta med solros.

Bilder: Flower Council of Holland

Etiketter: ,

Kategori: Alla artiklar, Blomstertårtor