Krysantemum i kvistigt läge!

07/09/2014 |

Ta in lite av naturen nu i höst! Krukväxten krysantemum är en enkel natur och en prisvärd och användbar krukväxt. Den är enkel att sköta och är enkel att dekorera. Krysantemum blommar tacksamt under flera veckor och ska hållas jämt fuktig i jorden.

Man kan tycka att krysantemum är en tämligen vardaglig och oansenlig krukväxt, men flera tillsammans ger ett mycket mer kraftfullt och praktfullt intryck. Det räcker att man har 3 växter för att masseffekten ska slå in. Plantera dom med lite luft emellan så kommer blommorna till sin rätt och har plats att slå ut. Inspirationen kommer från Floradania:

Krysantemum med kvistar.
Foto: FloraDania.dk

Nu på hösten kan man dekorera sin växtgrupp med torra trädgrenar eller barkstrimmor, kottar eller höstlöv från naturen. Låt grenarna slingra sig genom blommorna och korsa varandra på ett lekfullt sätt. Härligt, eller hur?

Krysantemum med kvistad ved.
Foto: FloraDania.dk

Krysantemum med vänner i höstskrud.
Foto: FloraDania.dk

Bilder: Floriadania.dk

Etiketter: , ,

Kategori: Alla artiklar, Höstblommor, Krukväxter