Höstbukett med smak av björnbär och kryddor

26/09/2014 |

Hösttid är bärtid! Nästan alla bär och frukter är vackra att kombinera med blommor när man skapar en bukett eller ett blomsterarrangemang från trädgårdstäppan.

Ett extra läckert bär är björnbäret, med sina glänsande bär som skiftar i nyanser från vinrött till blåsvart. De nya tagglösa björnbärssorterna är de som är enklast att arbeta med tillsammans med snittblommor. Här ser vi en kombination med den krokusliknande höstblommande tidlösan.

Höstbukett med tidlösa.

Tidlösan fick sällskap av blommande oreganokvistar, kvistar av dramatiskt blodröd fläder, silvergrå sammetslena lammöronblad samt kvistar av ljuvligt doftande gråvitlila salvia. Denna bukett som egentligen innehåller mer blad än blommor både smakar gott och doftar gott!

Bukett med bär och blad.

Kombinationen av blommor och blad i dessa grålila nyanser blev fin en matchande zinkkruka.

Bukett i zinkkruka.

Bilder: Blomsterpassion.se

Etiketter: , , ,

Kategori: Alla artiklar, Trädgårdsbuketter