Tulpaner i kruka skapar vår på ett kick

12/03/2014 |

Krispiga tulpaner kan man aldrig få för mycket av, så det är tur att dom finns i olika versioner och varianter. Lika vackert som det är med tulpaner i vas är det härligt med tulpaner på lök. Det är enkelt och roligt att arrangera med tulpaner hemma. Det behövs inte många krukor om man använder fantasi och naturmaterial istället. Här kommer tre tips!

TULPANER I GRENBUR

En enda kruka med tulpaner på lök blir dramatisk om man ramar in blommorna med grenar. Plantera tulpanen i en större kruka eller i ett fat. Använd sedan torra grenar och bind samman dem som ett nät nerifrån med ståltrådar. Forma grenarna till en boll, strut eller cylinder efter smak. Vill man kan man dekorera bredvid lökarna med mossa och fågelägg.

Tulpaner med grenar.
Foto: Floradania.dk

TULPANER MED VÄNNER PÅ BRICKA

Köp hem en mix av lökväxter och dela krukorna och lökarna försiktigt. Man behöver bara en kruka av varje sort. Sätt lökarna i mindre krukor eller glas och samla dem på en bricka. Här samsas tulpaner med narcisser, kungsängslilja och vippjasmin för doften. Dekorera med grenar såsom björkris och vackra ägg inför påsken.

Lökar på bricka.
Foto: Floradania.dk

TULPANER PÅ RAD

Alla goda ting är tre, brukar det heta. Det enklaste är att sätta tulpankrukor på rad, men det blir väl så fint.

Tulpaner på rad.
Foto: Blomsterfrämjandet

Bilder 1,2 och 3: Floradania.dk & Bild 4: Blomsterfrämjandet/IBC

Etiketter: , , , ,

Kategori: Alla artiklar, Tulpaner, Vårblommor