Vårbukett med blommor i frostiga pasteller

21/02/2014 |

Blommor i pasteller hör våren till! I denna rundbundna och romantiska vårbukett med blommor i pastellfärger smälter ljusrosa, ljuslila och ljusgula nyanser samman som ljuvlig sorbet. Här får du tips på hur du binder en mjuk och ljuvligt doftande vårbukett!

Vårbukett i dimmiga pasteller.

Ingredienserna till denna bukett är rosa hyacinter, skära ranunkler, halsört, ljuslila limonium, hypericum med ljusgula bär och skirt vårgrön paraplyormbunke.

Blommor till buketten.

Börja med att förbereda blommorna innan du binder dem. Rensa stjälkarna på halsörten, ranunklarna och hypericum och limonium genom att ta bort små blad som annars hamnar i vattnet. Lösa blad i vattnet ökar bakteriehalten som täpper till de porer som blommorna drar upp vatten genom. Låt dock bladen på hyacinterna sitta kvar, samt de översta bladen på de övriga blommorna. Dela upp limonumkvistarna i mindre kvistar.

Lägg blommorna i en spiral.

Börja att plocka ihop blommorna i handen. Lägg alla stjälkarna åt samma håll i handen så de håller ihop varandra. Varva de olika blomsorterna vartefter. Låt de toppiga hyacinterna få sticka upp lite medan de runda ranunklarna fylla upp strax under tillsammans med limonium och halsört samt hypericumkvistarna.

Buketten tar form.

Bygg upp buketten i en rund form. Rama sedan in blommorna med ormbunksbladen och bind i hop buketten med bast eller snöre. Snitta alla stjälkar med en vass kniv och placera buketten i en vas med ljummet vatten. Ge buketten bukettgödning som håller bort bakterier i vattnet. Alternativt kan man byta vatten varje dag. Din bukett är redo att avnjutas!

Ljuva vårblommor.

Bilder: Flower Council of Holland

Etiketter: , ,

Kategori: Alla artiklar, Buketter, Vårblommor