Rara ranunklar lockar fram vårkänslorna

15/02/2014 |

Ranunkel är vårblomman som är mycket vackrare än sitt namn! Den är anspråkslös men ändå själfull och många uppskattar den för den lantliga känslan. Med sina många sammetslena kronblad påminner den nästan om en ljuvlig pion. 

Ranunkel är en släkting till den vilda smörblomman som väl vi alla har plockat på sommarängen som barn. Inte konstigt att man instinktivt tycker om denna blomma så mycket! Ranunkel har ett lekfullt uttryck och finns i många härliga karamellfärger nu till våren. Njut dem några åt gången i små vaser eller i glada vårbuketter med andra blommor.

Ranunkel.

ranunkelfat

Dekorerade glasflaskor med likaledes dekorerade ranunklar, kejsarkronor, tazetter och tulpaner. Bind samman ett par blommor med en bit filt och snöre till varje vas. En stor blomma som kejsarkronan blir finast på egen hand. Ge stjälkarna diagonala snitt med en vass kniv och placera i ljummet vatten.

Ranunkel och kejsarkrona.

Denna multifärgade smällkaramell till bukett består av blåbärsris, tazetter och en mix av ranunklar. Kan man bli något annat än glad?

Karamellbukett

Bilder: Flower Council of Holland

Etiketter: , ,

Kategori: Alla artiklar, Buketter, Vårblommor