Fira kärleken på Alla Hjärtans Dag 14/2 med ett hjärta av blommor

12/02/2014 |

Bor det en speciell person i ditt hjärta? Som du vill uppvakta lite extra på Alla Hjärtans Dag?

Då har vi tips på ett blomsterarrangemang som kommer att förmedla din kärlek på ett sätt som inte går att ta miste på, och som inte går att glömma. Ett egenskapat hjärta blir en vacker och personlig present som har det lilla extra. Din älsklings hjärta kommer att garanterat att smälta! Kika på dessa inspirationsbilder från FloraDania:

Blommor i ishjärta.
Foto: FloraDania.dk

Du behöver en hjärtformad sockerkaksform eller ett annat hjärtformat underlag som går att frysa, exempelvis en hjärtformad burk eller plastform, kanske från en godisförpackning. Detta förslaget har blommor från den fetbladiga växten våreld som säljs i alla blomsteraffärer eller matbutiker just nu.

Våreld
Foto: FloraDania.dk

Du behöver 1-2 våreld beroende på hur stort hjärta du har. Våreld är en krukväxt som är prisvärd och kostar mellan ca 25-75 kr styck, så detta unika hjärta kan du skapa för en billig penning. Fyll formen med vatten och klipp i ca 80% av blommorna, och ställ i frysen.Gör detta senast kvällen innan Alla hjärtans Dag, så att hjärtat hinner frysa till ordentligt.

Blommor i hjärtat.
Foto: FloraDania.dk

Spara resten av blommorna på växten tills det är dags att lämna över hjärtat. Då toppar du hjärtat med de sista blommorna och bifogar kanske ett kort med en lämplig hälsning, exempelvis ”Mitt hjärta smälter för dig”. Succén är given!

Våreld
Foto: FloraDania.dk

Bilder: Floradania.dk

Etiketter: , , , ,

Kategori: Alla artiklar, Alla hjärtans dag blommor, Blomsterhjärtan