Blommor till Alla Hjärtans Dag på nya sätt

11/02/2014 |

Blommor till Alla Hjärtans Dag finns i alla former och färger men har alla ett gemensamt; dom har hjärtat på rätt ställe och vill förmedla värme och kärlek.

Vill du skapa en kreativ Valentinpresent är ett enkelt och snabbt tips att utgå från krukväxter. Det finns många sätt att väva in den hjärtliga känslan i olika krukväxter och plantor. Här kommer några kul förslag från FloraDania på hur kärleken kan växa med blommor!

HEMVÄVT

Krukväxter med grönskande hjärtformade murgrönor blir så här festliga om man snurrar in dom med garn! Perfekt Alla hjärtans dag blomma till en person som tycker om handarbete och gärna virkar eller stickar.

hedera
Foto: FloraDania.dk

TUSENSKÖNT

Här har vi en Alla Hjärtans Dag present med tusenskönor i krukor som tillsammans bildar en sommaräng av blommor. Hjärtat som vilar på blommorna består av avklippta grenar av röd kornell som är ihopsatta med ståltrådar till en hjärtform. Detta blomsterarrangemang är den perfekta presenten till trädgårdsentusiasten. När våren kommer planterar man ut tusenskönorna i trädgården eller på balkongen. Tusensköna är en perenn växt så det återkommer  varje år. Man kan också välja andra småblommiga inomhusväxter för säsongen som exempelvis primula eller våreld.

bellis
Foto: FloraDania.dk

LEKFULLT

Miniväxter finns i många olika sorter och färger. Här ser vi minirosor och minikrysantemum i glada färger som är samplanterade i en hjärtformad kruka. Dekorera med hjärtan av piprensare, ull eller filt. Detta blomsterhjärta av små små blommor är extra sött att ge till ett litet barn eller till någon du känner som är lekfull och kreativ.

alla-hjartansblommor
Foto: FloraDania.dk

GRÖNSKANDE

Smultron påminner om lycka och sommaren, även denna grönskade och skira prydnadssmultron. Plantera samman flera smultronväxter i en skål. Dekorera med ståltrådar som du låter leka igenom det gröna. Låt ett par vackra dekorationshjärtan av keramik, trä, sten eller betong lysa i det gröna. Denna Alla Hjärtans Blomma är något som får alla naturromantikers hjärta att klappa lite extra mycket.

smultron
Foto: FloraDania.dk

Bilder: Floradania.dk

Etiketter: ,

Kategori: Alla artiklar, Alla hjärtans dag blommor