Viva jordvivan!

13/01/2014 |

Jordvivorna är vårens gladaste och piggaste krukväxter!

De finns i många härliga färger och nyanser i både enkelblommande som dubbelblommande varianter. Jordvivan som på latin heter ”Primula vulgaris” tillhör vivesläktet och är kusin med gullvivan som blommar i trädgårdarna längre fram i vår. Jordvivan finns redan nu och är redo att sprida färg och energi omkring sig varhelst den hamnar. Låt dig inspireras!

Primula vulgaris.
Foto: Minna Mercke Schmidt / Blomsterfrämjandet

Skötselråd: Placera den ljust nära ett fönster. Jordvivan vill inte torka ut utan ska hållas jämt fuktig. Placera den svalt om möjligt, helt inte ovanför ett varmt element. Den utvecklar alla sina knoppar om den får blomstergödning.

Primula i korg.
Foto: Minna Mercke Schmidt / Blomsterfrämjandet

När det är frostfritt utomhus kan man ha primula utomhus i krukor, exempelvis tillsammans med lökväxter. Jordviva är en perenn, har man trädgård kan man plantera ut den så kommer den tillbaka varje år.

Primula i låda.
Foto: Minna Mercke Schmidt / Blomsterfrämjandet

Bilder: Minna Mercke Schmidt / Blomsterfrämjandet

Etiketter: ,

Kategori: Alla artiklar, Krukväxter, Vårblommor