Blommor och rimfrost

14/01/2014 |

Nästan alla längtar efter att ta in vårens blommor och tulpaner direkt efter alla julblommor, inte så konstigt, tulpaner är svenskarnas favoritsnittblomma nummer ett. Men varför inte stanna upp i stunden? Det är ju trots allt vinter bara några månader varje år, och varför inte njuta av det vackert vintervita, såväl inne som utomhus?

När snön ligger i drivor utanför fönstret är den stunden då blommor och blomsterarrangemang med en frostig känsla gör sig vacker inomhus. Ge den hållbara snittblomman krysantemum en chans, den finns i många vintervackra nyanser. Här kommer några tips på hur man får rimfrosten att rimma hemma!

Blommor & snö på fat

Ett fat eller en bricka blir ett snölandskap och ett vinterland med hjälp av konstsnö eller grovsalt. Samla små glas, ljuskoppar eller vaser av glas och arrangera med krysantemum, anemoner, tulpanknoppar, vaxblommor och tistlar.

vinterkryss

Frostig bukett i kruka

Skapa ett personligt stilleben genom att kombinera fat, krukor och korgar. Bind en liten, knubbig och låg bukett med ett vackert band som får vila lite på sniskan. Man måste inte fylla upp krukan eller vasen, lämna lite luft.  Här med krysantemum, rosor, vaxblommor och tistel.

vinterkryss2

Kristallbukett i kruka

Några få krysantemumkvistar kostar inte mycket, men sammanbundna med silvergrå eucalyptusblad och inlindade med silvertråd får man en glamörös vinterbukett som ser långt dyrare ut än vad den är. Krön buketten med några lösa kristaller för lite extra bling-bling.

vinterkryss3

Bilder: Flowercouncil of Holland

Etiketter:

Kategori: Alla artiklar, Vinterkänsla