Nationaldagsblommor svenska flaggan till ära!

04/06/2013 |

Den 6 juni är det Nationaldagen och det är ett fint tillfälle att fira. Det är en ny helgdag som vi kanske inte har så starka traditioner kopplade till ännu, i varje fall inte om man jämför med Norge. Så det är hög tid att vi börjar forma vårt sätt att fira, med mat och dryck samt blommor därtill som klingar om Sverige.

Blommor har en speciell förmåga att bidra till den festliga stämningen. Här kommer några tips på hur man kan få nationaldagen att blomma. Temat är givetvis den svenska flaggan!

En svensk klassiker

För en elegant stil är en glasskål det rätta underlaget. Fyll med gula och blå blommor. Här ser vi tulpaner och iris tillsammans med pärlhyacinter.

Nationaldagsblommor.
Foto: Flowercouncil of Holland

Hissade blommor i gult och blått

En enkelt sätt att designa en stilren bukett är att välja två sorters blommor och binda dem i två olika nivåer. Här ser vi germini och iris. Flaggan är hissad. Hurra, hurra, hurra!

Blommor till Nationaldagen.
Foto: Flowercouncil of Holland

Den svenska sommarängen

Ett stycke svensk blomsteräng passar fint som nationaldagsblommor. Här ser du en guide >>


Foto: Blomsterpassion.se

Känsla av prästkragar

Det absolut enklaste och snabbaste sättet att fixa nationaldagskänslan är att köpa hem en eller ett par margueritplantor och dekorera med en bordsflagga. Det ger gott om att tid att fixa fikan också!

Fira nationaldagen med blommor.
Foto: Blomsterfrämjandet

 

 

Etiketter: , ,

Kategori: Alla artiklar, Nationaldagsblommor, Sommarblommor