En blomsteräng av soliga blommor

27/06/2013 |

Som en sommaräng av med blommor som gula solar är detta blomsterarrangemang! Gerberan är en prisvärd blomma så här sommartid och du mellan ca 5-10 st.

Gerberaarrangemang.

Du behöver en skål och oasis samt valfritt antal gerbera. Den gröna mattan kan byggas upp av tallkvistar eller papyruskvistar. De raka pinnarna heter Mikadopinnar är torra och finns att köpa i blomsteraffärer eller hobbybutiker. Gultonat rispapper behövs för att skapa fjärilseffekten i toppen.

gerbera1

Lägg oasisen i vatten och låt den sjunka och bli vattenfylld. Tryck inte ner oasisen i vattnet, då bildas det luftbubblor inuti oasisen. När oasisen är vattenfylld skär du till den så den passar i skålen. Låt nivån på oasisen vara ca 1 cm lägre än kanten på skålen. Dela upp de gröna topparna, låt den få ett par cm stickyta på stjälken av tallen som är rensad på barr. Fyll sedan oasien med tallen som du sticker i rakt upp. Sätt i murgrönabladen längs med kanten mellan tallen och skålen.

Fyll på med det gröna i oasien.

Klipp ut små fyrkanter av pappret och trä dem på mikadopinarna.

Klipp ut fjärilar av papper.

Placera mikadopinnarna parallellt i skålen. Snitta sedan gerberastjälkarna och placera dem i olika höjder. Sommarängen är klar! Fyll på med vatten varje dag i skålen. När blommorna vissnar kan du byta ut till nya blommor allt eftersom.

gerbera4

Etiketter: , ,

Kategori: Alla artiklar, Blomsterarrangemang