Värp en äggig påskdekoration av blommor

27/02/2013 |

Påsken är en högtid som verkligen lockar fram pyssellusten, barndomsminnen och kreativiteten. Vem har väl inte målat påskägg eller pysslat ihop så söta kycklingar någon gång i livet? Här kommer några lekfulla tips på påskarrangemang av blommor att pyssla ihop till påsk. Temat är påskägg, som sig bör.

Påskpresent av blommor

Helt vanliga äggkartonger blir påskfina underlag till påskarrangemang. Fäst ett dekorativt papper, tapetbit, foto eller tidningsklipp i ryggen på locket. Lägg äggskal i facken och lägg en bit blöt oasis i några av dem. Ställ en äggkopp i ett av facken och fyll även den med oasis. Snitta krysantemumblommor och stick ner dem i oasisen och kombinera med några andra blommor, här används waxblommor. Lämna några av äggskalen tomma. Skapa hökänsla genom att dekorera med naturbast och avsluta med att knyta till ett par söta rosetter av smala sidenband.

Påskblommor i äggkartonger.

Påskägg av blommor

Fyll en vårlig skål med oasis och blommor och påskdekorera med ägg. Ett halvt tomt äggskal får en ny och blommig äggula av gul krysantemum. Gör ett hål med en grov nål och stick igenom krysantemumstjälken och placera i oasisen.

Påskägg av blommor

Blommig påskkrans som bordsdukning

Sparar man bruna äggskal i god till innan påsk man kan arrangera en vacker påskkrans. Fyll en korg eller ett fat med dekorationssand och lägg i ett rede av naturbast. Placera ut äggskalen i dekorationssanden i en krans och lägg i små blötlagda oasisbitar i dem. Stick i korta kvistar av blandade krysantemunblommor och andra fina kvistar.

Påskkrans.

Påskdukning med blommor.

Foto: Flower Council of Holland

Etiketter: , , ,

Kategori: Alla artiklar, Påskblommor