Ge ett kärleksbevis av blommor till din älskling på Alla Hjärtans Dag

05/02/2013 |

Alla Hjärtans Dag är dagen då man kan ge uttryck för sin mjuka och romantiska. Det kan inte bli för mycket av hjärtan, blommor, rosa och rött. Det mest romantiska kärleksbeviset, som alternativ till en vanlig Alla Hjärtans dags bukett, är att skapa är ett hjärta av snittblommor. Du kan arrangera ett blomsterhjärta själv och det är enklare än du tror, här kommer en guide.

Oasishjärta med blommor.

Du behöver ett litet oasishjärta, en vass kniv och ett par kvistar med blommor. Detta hjärtat innehåller ca 2 kvistar kvistrosor, 2-3 kvistar vaxblomma samt 2-3 kvistar daggkåpa, men man kan givetvis variera efter egen smak. Som dekoration och pricken över i:et kan man sticka i nålar med pärlor. Ytterkanten i detta blomsterhjärtat är täckt med ett romantiskt band. Såväl oasishjärtan, blommor, band och dekorationsnålar finns att köpa i välsorterade blomsteraffärer.

Börja med att sätta i rosor i hjärtat.

Börja med att vattendra oasishjärtat i vatten, låt det sjunka av sig självt i kallt vatten minst 15 min. Skär av blommorna så dom har ett par centimeter stjälk och tryck ner dem i oasisen. Fördela de större blommorna över hjärtat först, och fyll på med de mindre blommorna runt om. Gruppera mindre blommor såsom rosenknoppar i partier. Låt alla blommor titta rakt upp, sätt dem inte åt sidan runt kanterna. Istället lindar du in kanten av hjärtat med ett band som du nålar fast i blommorna. Stick i pärlorna eller annat dekorationsmaterial som du tycker passar. Happy Valentine!

Blommande hjärta till Alla Hjärtans Dag.

Bilder: Flowercouncil of Holland

Etiketter: , , ,

Kategori: Alla artiklar, Alla hjärtans dag blommor, Blomsterhjärtan