Skapa blomsterarrangemang till en scen, mässmonter eller till ett event!

22/01/2013 |

Ibland dyker det upp tillfällen när man behöver ett blomsterarrangemang ”modell större”. Det kan handla om en blomsterdekoration till bröllop, till en scen, till en mässmonter eller till ett event.

Det vanligaste är att man vänder sig till sin blomsterhandel och sin florist som tar fram ett förslag på blommor som passar tillfället. Men ibland kanske man är på annan ort och behöver man kunna sätta ihop en blomstergrupp själv, exempelvis om man ställer ut på en mässa. Då har vi ett förslag på modell som är både enkel att arrangera och ger ett maffigt intryck.

Exemplet är med vita snittblommor men genom att andra färgerna och blomsorterna kan man enkelt matcha blomsterdekorationen efter tillfälle, lokal, profilfärger och logotyp.

tazett5

Man behöver en effektfull vas eller hög kruka. Välj sedan ut en sorts snittblomma, en sorts gräs eller stråsort, en bunt grönt, samt en bunt grenar som passar till en just ditt tillfälle. Kontrast mellan materialet är viktigt. Därför är det bättre att ha få sorters blommor och grönt, och desto mer av varje sort. Bland blomsteraffärernas buntblommor finns flera prisvärda alternativ, och i princip alla blomsteraffärer säljer numera intressanta grenar och gröna kvistar.

tazett1

Designen går ut på att varje blomstersort buntas ihop för sig och att buntarna sätts samman till en enhet. Samla blommorna i samma höjd och lägg stjälkarna parallellt. Använd björngräs, spoltråd eller snöre för att binda ihop buntarna.

tazett2

Placera dina blomsterbuntar i olika höjd och lägg din grenbunt tvärsigenom arrangemanget. Din blomsterdekoration ser oerhört avancerad ut, men är förvånansvärt enkel att åstadkomma, och bara fantasin sätter gränserna. Glöm inte att fylla på vatten i vasen. och att snitta alla stjälkar med en vass kniv. Lycka till!

tazett4

Bilder: Flower Council of Holland

Etiketter: , , , , , , ,

Kategori: Alla artiklar, Blomsterarrangemang, Vårblommor