Recept på blomstertårta och blomsterbakelser av krysantemum

22/01/2013 |

Blomstertårtor och blomsterbakelser av färska snittblommor är roliga och festliga att arrangera. Man utgår från blötlagd grön oasis och skär ut den formen man vill ha. När man väljer ut blommor att arbeta med bör man fokusera på blommor som täcker oasisen på ett bra sätt. Krysantemum är en perfekt snittblomma att använda som huvudingrediens. Vi bjuder på tre recept!

1: Blomsterbakelser

Skär till oasien till en halv rund boll och placera på ett fat. Fyll oasisen med krysantemumblommor i olika nyanser.

krysstarta1

2: Tårta i flera lager

Lägg blöt oasis mellan flera tallrikar och fyll med blommor. Variera höjden på lagren och välj olika krysantemumsorter till varje lager.

krysstarta

3: Klassisk tårta

Forma 2 oasisblock till halvmånar och lägg dem tillsammans på ett fat så de bildar en rund tårtform. Täck kanterna med aspidistrablad och dekoratiostråd efter tycke och smak. Dekorera sedan toppen med blommor i ringar. Här samsas krysantemumblommorna med kvistrosor och en gerbera i mitten, här prydd med en liten älva.

krysstarta2

Bilder: Flower Council of Holland

Etiketter: ,

Kategori: Alla artiklar, Blomstertårtor