Nytt ljus på hyacinten – Vårljus!

13/01/2013 |

När man pratar om vårblommor, tänker man nästan automatiskt på lökblomman tulpanen. Men nu kommer en renässans för hyacinten som snittblomma. Den kanske inte har förutsättningen att ta över positionen som ”top in mind” som vårblomman före alla andra i Sverige. Men den kan vara ett underbart och väldoftande komplement till tulpaner, som sällan doftar mycket. För lyfter hyacinten ur sin gamla traditionsknutna julmiljö så ser man hur ljuvligt vårlig och söt den är.

springflowers1

Som snittblomma är den mycket hållbar, och säljs nu allt mer som snittblomma i välsorterade blomsteraffärer till trendmedvetna konsumenter.

Hyacinter gör sig fint i lätta och spröda vårbuketter med andra vårblommor som tulpaner, kungsängsliljor, allium och snöbollsbuske, dekorationsgräs och ginst. Kombinera, frossa och njut. Sätt få blommor i många vaser, eller många blommor i en enda vas. För visst passar hyacintdoft ypperligt bra även i januari!

springflowers2

Bilder: Blomsterfrämjadet

Rosa hyacinter

Bild: Flowercouncil of Holland

Etiketter: , ,

Kategori: Alla artiklar, Vårblommor