Fyra fiffiga sätt att arrangera fresia!

10/01/2013 |

fresiaFresian med sin ljuvliga doft är en släkting till iris, gladiolus och lilja. Den härstammar från sydligaste Afrika, och finns i vitt och flera ljuvliga nyanser som rosa, gult, orange, lila och rött. Denna skira snittblomma finns att köpa i blomsteraffärerna nästan året runt, men har sin absoluta höjdpunkt nu under vintern mot våren. Fresian med sina knoppar gör sig perfekt i vårbuketter med tulpaner, men kanske är den vackrast helt för sig själv så man verkligen ser och kan uppleva varje knopp slå ut.  Vi tittar lite extra på vad man kan göra med den vintervita fresian.

Tips 1:

Fyll ett fat med stenar från stranden tillsammans med en bit blötlagd grön oasis. Snitta fresian och tryck ner dem i oasisen så blommorna får växa fram över stenarna.

Fresia med stenar.

Tips 2:

Får dig som gillar det stilrena. Fyll en glasvas med sälgkvistar och låt fresian växa upp på kanterna. Vintrigt och vårlikt på samma gång

fresia-vide

Tips 3:

Bind samman ca 10 fresia precis under blommorna tillsammans med några fluffiga gröna kvistar, exempelvis asparagus. Gör en lite bredare bildställe och använd ett dekorativt snöre eller band. Fäst fjädrar i bindstället som en manschett rundt blommorna. Detta blir som en söt prinsess eller prinsbukett, eller ett blommigt trollspö. Jättegullig bukett att ge små barn!

prinsessbukett_fresia

Tips 4:

Låt slingrande torra grenar, spansk mossa eller rötter hänga spontant över en vas eller kruka med vatten och fresian kommer till sin fulla rätt.

fresia_arrangemang

 

Etiketter: , ,

Kategori: Alla artiklar, Vårblommor