Färgsätt ditt hem med tulpaner

31/01/2013 |

Den vita inredningstrenden som dominerat i flera år börjar blekna och nu vill man ha in färger i hemmen igen. För den som vill hänga med i trenderna utan att byta ut hela möblemanget är blommor ett sätt att uppdatera stilen och hemmet inför våren för en rimlig penning. Tulpaner sätter färg och ger vårkänsla på en och samma gång.

Starka trender inför våren 2013 är pastellfärger och starka signalfärger som gult, cerise och rött. Tulpanen som är kanske vår mest mest älskade snittblomma är ljuvlig att använda som accent och passar till både rustika, bohemiska  och stilrena hem. Här kommer lite bilder och godis för ögat!

Allmoge:

Tulpaner på lök finns att köpa under våren och passar perfekt in i lantliga hem med en lugn atmosfär. Vattna sparsamt så håller sig dina tulpaner lagom långa. Har man trädgård kan man plantera ut lökarna när tulpanerna vissnat. Det händer att vissa sorter blommar om nästa år, men finns ingen garanti för det, men väl värt ett försök.

Tulpaner i rustikt och lantligt hem.
Foto: Blomsterfrämjandet

Glamour:

Satsa på små glasvaser i starka färger med små öppningar för blommorna, då räcker det att ha att par blommor åt gången. Då kan man unna sig att känna i glamorös i vardagen och att ha färska tulpaner eller andra blommor hemma oftare.

Glamourtulpaner i vas
Foto: Blomsterfrämjandet

Boho chic:

Sätt samman flera små blandade krukor eller vaser på en bricka och blanda tulpaner med andra vårblommor som kungsängslilja för en eklektisk och bohemisk look.

Tulpaner och kungsängslilja
Foto: Blomsterfrämjandet

Bilder: Blomsterfrämjandet

Etiketter: , ,

Kategori: Alla artiklar, Tulpaner, Vårblommor