Romantisk jul med rosa hyacinter

14/12/2012 |

Det knoppas i blomsteraffärerna! Hyacinterna står i sina lådor och hoppas få komma till ett snällt hem och att få chansen att blomma upp och sprida julkänsla i varje vrå. Det är hög tid att köpa hem sina hyacinter nu för att få dem i full blom lagom till jul. Det begövs bara några stycken för att skapa julkänsla och få den underbara doften. Doften av jul. Plantera samman dem i en julgrupp, eller placera dem en och en islagna i papper, filt eller tyg, när du dukar julbordet. Hyacintblommor trädda på tråd blir vackra servettringar!

hyacinter

Hyacinterna finns numera i allt fler rosa nyanser, från blekaste babyrosa, till starkt cericerosa och lila toner. Plantera dem tillsammans till en julgrupp med kuddmossa och julkulor.

hyacinter1

Hyacinter har det vatten de behöver i sina lökar och kan därför arrangeras på julkransar eller på hängande arrangemang, som

hyacinter4

För att skapa ett extra romantiskt och skirt arrangemang kan man ”wrappa”, slå in varje enskild hyacintkruka i genomskinligt och glansigt tyg eller vackert papper och dekorera med sidenband ton i ton.

hyacinter3

Bilder: BlomsterfrämnjandetIBC / Flower Council of Holland

 

Etiketter: , , , ,

Kategori: Alla artiklar, Julblommor