Slå till och knyt ihop en blommande adventskalender!

17/11/2012 |

Hemmagjorda adventskalendrar är mycket mer spännande, och vackra. I varje fall om du bestämmer dig för att slå till och skapa denna blommande julkalendervariant! Den är dock bättre upp än de vanliga julkalendrarna, när alla de 24 paketen är slut finns ju ett vackert jularrangemang kvar, som alla har glädje av.

Använd en hög kruka eller korg. Kanske har du en hög kruka som blivit över efter sommarblommorna på balkongen eller uteplatsen?

Klappat och klart!

Fyll korgen eller krukan med lecakulor, så att julstjärnan sedan hamnar på rätt höjd. Placera gärna en eller flera tyngre stenar eller andra oömma tunga föremål i korgen: Då den blir stabil när alla julklappar hängs på, och stabilitet kan kanske behövas även när paketen ska plockas av under förväntansfullt stim och stoj!

Lägg en halmstomme som får vila på korgkanten.

Lägg en halmstomme runt kanten. Täck sedan stommen med mossabitar och ädelgranskvistar genom att fästa dem med böjda ståltrådar. Snart är det dags att knyta ihop säcken. Men först måste du knyta fast 24 band, snören eller garnstumpar till paketen. Variera eller arbeta enhetligt efter tycke och smak.

Knyt fast 24 band.

Äntligen dags att agera jultomte! Knyt i dina 24 små julpaket i varierande höjder.

Knyt i alla paketen!

Fyll på med en fyllig grenad julstjärna eller ett par, azalea eller andra julblommor som du tycker är fina. Glöm inte bort att fästa datum på paketen. Klappat och klart!

Klappat och klart!

Bilder: Stars for Europe

 

Etiketter: , ,

Kategori: Alla artiklar, Julblommor