Naturliga julblommor för en garanterat vit jul!

19/11/2012 |

Längtar du efter en vit jul i år? Förutsättningarna är som bekant en hel del bättre ju längre norrut du bor. Lösningen kan vara att välja ett norrländskt tema i jul.

Blomsterfrämjandet inspirerar att välja vita julblommor i år och att skapa stilleben hemma med inslag från naturen. Stickade lovikakrukor, renhorn, grenar, mossa och kottar framhäver alla blommor. Man behöver mindre pynt och tillbehör än man tror, genom att arbeta organiskt framträder växternas naturliga skönhet desto mer!

Julbord i vitt.

Istället för en julgrupp, plantera hyacinter i glas och placera på en silverbricka. Man kan välja att dölja jorden och löken med mossa, men då döljer man något vackert. Löken är vacker i sig själv med sitt skimrande skal. De silvriga rötterna mot glaset är organiskt dekorativa i sig själva och väl värda att visa upp. Och vad kan egentligen vara mer naturligt är jord i sig

Hyacinter i glas.

Lökväxterna amaryllis, tazetter och hyacinter vill alla ha sparsam vattning och passar bra att plantera samman i större grupper. Blommornas skira sprödhet framhävs av torkade lärkkvistar med sina nätta kottar. Små små äpplen är vackert att dekorera med.

Lökväxter inför jul.

Bilder: Blomsterfrämjandet/Anna Skog

 

Etiketter: , ,

Kategori: Alla artiklar, Julblommor