Ljuskrans med vita julblommor inför advent

16/11/2012 |

Jul, jul, strålande jul. Med bara få några veckor kvar till advent kommer nu ett tips om en adventsljusstake som strålar lite extra. Den traditionella adventskransen behöver inte se likadant ut varje år. Den här bestod av en oasisring med vita minijulstjärnor, ädelgran, mossa, änglahår, julkulor i silver och vitt och prydnadsföremål i iskristall – ett unikt inslag på det findukade bordet under veckorna före jul.

Ljuskrans.

Här väljer floristen att placera den blötlagda oasiringen på filtunderlag, samt att limma på filtrosetter. Man kan också använda ett vackert fat som underlag.

Oasisring.

Bygg upp basen genom att sätta in grankvistar, mossa, änglahår och eventuella rosetter. Använd nålar eller böjda mälor av blomstertråd för att fästa materialet.

Fyll på med grankvistar.

Julstjärnor.

Julstjärnan är en Euphorbia art, bland annat släkting med Kristi Törekrona. Gemensamt för Euphorbiasläktet är att stjälkarna innehåller en mjölkliknande vätska. Vill du använda julblomman julstjärna som snittblomma ska du hålla snittytan ovanför ett tänt stearinljus helt snabbt, så att snittytan försluts och slutar rinna.

Fyll på med önskat dekorationsmaterial.

Placera slutligen stearinljusen i ljushållare. De flesta blomsteraffärer har ett brett sortiment av dekorationsmaterial, vintergrönt samt oasisunderlag att välja bland. Och så klart, julstjärnor! Självklart!

Placera till sist i stearinljusen.

Foto: Stars for Europe

Etiketter: , , ,

Kategori: Adventsblommor, Alla artiklar, Ljusdekorationer