Julkrans med en vintergrön rosett

20/11/2012 |

Snart är det jul, och det är hög tid att ta skapa en julkrans. Många av oss har kransstommar liggande hemma, som blivit över från tidigare år. Det finns många sätt att dekorera upp sin krans inför jul. Har man en pilkrans eller en krans av annat torrt material så kan det passa att dekorera med vintergrönt. Jag lindade en liten girland av vintergrönt och röda dekorationsbär och fäste den på kransen som en grön rosett.

Julkrans med lingonkänsla.

Du behöver en stomme, ca 5-10 blomstertrådar, några kvistar vintergrönt av olika struktur och färg. Här idegran, enkvistar och lingonkvistar. Bäst är att använda tunn myrtentråd till att linda rosetten, jag använde röd. De konstgjorda lingonbären kan ersättas med röda ilexbär, om du vill ha en helt organisk rosett.

Ingredienser till julkransen.

Fäst ihop ändarna på ståltrådarna så du har en slinga på ca 1 meter, eller vad som passar din krans. Det krävs lite mer längd än man först tror.

Klipp kvistarna till girlanden.

Klipp ner kvistarna så du har de söta topparna att arbeta med, ca 5 cm långa. Varva dem med bären och fäst dem vid ståltråden.

Linda på kvistarna på ståltråden.

Efter flitigt lindande har du en lång girland.

Girlanden som ska bli julrosett.

Forma en rosett och fäst ihop den med en ny ståtråd.

Fäst ihop girlanden som en rosett.

Sedan fäster du rosetten vid stommen. Bäst håller rosetten och julkransen utomhus, inomhus torkar det gröna på några dagar.

Fäst rosetten på stommen så har du en julkrans.

Du förlänger hållbarheten genom att duscha rosetten med vatten. God Jul!

Julkransen håller bäst utomhus.

Bilder: Blomsterpassion.se

Etiketter: ,

Kategori: Alla artiklar, Julkransar