Fira Pappa på Fars dag 11/11. Skicka Blommor & Choklad och gör pappa glad!

02/11/2012 |

Den 11 november är det Fars Dag. Då firar vi våra pappor och visar vår tacksamhet och kärlek. Men hur började det egentligen? Fars Dags traditionen uppkom på 1910 talet i USA och allt sedan dess har sedvänjan spridit sig över världen. Ursprungligen var det en kvinna vid namn Mrs. John B. Dodd i Spokane, staten Washington i USA, som ville tacka sin far Mr. William Smart för att  han på egen hand uppfostrat henne och hennes fem syskon på sin farm i Washington, efter att deras mamma gått bort. En riktigt fin gest, och Fars Dag började att firas i Sverige på 1930-talet, och är en kär tradition. För den som inte har tillfället att hälsa på pappa personligen går det att skicka en vacker bukett med bud.

 Bild: Flower Council of Holland

Etiketter: , ,

Kategori: Blommor till Fars Dag, Skicka blommor