Amaryllis – julblommor för vaser eller krukor

14/11/2012 |

Amaryllisen är underbar och älskad av alla! Den tävlar om att vara den populäraste julblomman tillsammans med hyacinter, tulpaner och julstjärnor. Då amaryllis även finns som snittblomma, och en ovanligt pampig sådan, gör den sig perfekt som huvudblomma i ett snittblomsarrangemang med julkänsla. Amaryllisen spelar huvudrollen i detta arrangemanget, så det behövs inte några extra dekorationer. Amaryllis, rosor och ett par gröna blad räcker låååångt!

Amaryllis i fokus.

Fyll en kruka med vattendränkt oasis. Oasiskanten bör vara under krukans nivå till denna designen för det bästa resultatet.

Ingredienser till ett amaryllisarrangemang.

Snitta ett par amaryllis, för upp blompinnar eller bambupinnar i amaryllisarmas ihåliga stjälkar och tryck ner dem djupt i oasisen. Rama in amaryllisarna med stabila gröna blad, exempelvis heliconia. I den yttre kanten av oasisen trycker du ner nysnittade rosor djupt, så de täcker oasisen. Fyll på med vatten i krukan och njut!

Rosor i kanten.

Foto: Flowercouncil of Holland

 

Etiketter: , ,

Kategori: Alla artiklar, Blomsterarrangemang, Julblommor