Amaryllis – blommor som lyser upp novembermörkret och på Fars Dag!

05/11/2012 |

Amaryllis på lökNu är novembermörkret över oss, dags att lysa upp med tända ljus och blommor. Lökblomman amaryllis är en älskad blomma som börjar dyka upp i blomstersortimentet i våra blomsteraffärer i november. Traditionellt är amaryllis en julblomma och vårblomma men visst är den fin redan nu när hösten smyger in i vintern. Amaryllis finns som både på lök och som snittblomma.

Att ta hem amaryllis redan nu innebär att man kan njuta av att blomstjälkarna växer fram och sedan slår ut i blom i sin fulla prakt. Amaryllis på lök ska placeras ljust och vattnas sparsamt för att inte bli för långa.

En lyckad kombination är att dekorera amaryllis med nyponkvistar eller andra röda bär. Glöm inte bort att amaryllis är en perfekt farsdagsblomma, robust, glad och färgstark.

Foto: Blomsterfrämjandet & Flowercouncil of Holland

Etiketter: , , ,

Kategori: Alla artiklar, Blommor till Fars Dag, Höstblommor