Lyxiga blommor till Halloween – Skrämmande billiga eller fruktansvärt dyra!

02/10/2012 |

Höstblomman nr 1 för många är Krysantemum, som finns i så många sprakande färger. Krysantemum är en snittblomma som numera finns i nästan alla blomsteraffärer året om, men de är kanske allra finast just nu på hösten. Dom är fina bara som dom är i en vas, men också enkla att arrangera med i och med att det går att dela upp varje kvist i flera blommor, samt att blomman är såpass hållbar. Ge dem ljummet till varmt vatten ca 50grader, samt tillsätt gärna snittblomsnäring. Var noga med att plocka av alla blad som hamnar i vattnet. Här är tre färgsprakande krysantemum tips för alla som vill ha det fint i Halloween, och det är skrämmande enkelt och festligt!

Alternativ 1: Billigt men överraskande lyxigt

Köp 1 -2 kvistar krysantemum och skär av stjälkarna riktigt kort, ca 1 cm under blomhuvudet.Ta fram ett fat ur gömmorna, fyll med vatten och lägg i blommorna. Komplettera med vackert grönt, eventuellt grönt med applicerat glitter. Byt vatten i fatet varje dag, så undviker du att vattnet blir grumligt.

 Alternativ 2: Prisvärt och skrämmande enkelt

Köp en kronärtskocka, snitta stjälken och sätt den i en stabil vas eller kruka. Känns det inte stabilt nog, lägg ett par stenar i botten. Välj småblommiga krysantemunkvistar av Santinosorten och klipp av blommorna direkt under blomhuvudet. Öppna kronärtkockans blad försiktigt. Tryck in blommorna mellan bladen där det blir fint. Krysantemum blommorna kan inte dra vatten, men håller ändå flera dagar då blommorna är såpass täta i sitt växtsätt. Duscha över blomsterarrangemanget lite lätt med vatten varje dag, så förlänger du hållbarheten.

Alternativ 3: Dyrt men ack så dödligt läckert

Vill man ta ut svängarna ordentligt kan man göra ett överdådigt fat av blommor, höstblad och små söta pumpor. Sätt samman många små vaser, ljusskålar eller liknande i en träbricka eller större fat och fyll på med låga blommor, blad, pumpor, fjädrar eller vad du tycker bli fint. Du kan använda blad från krukväxter eller rabatten, endast fantasin och plånboken sätter gränserna.

Foto: Flowercouncil of Holland

Etiketter: , ,

Kategori: Alla artiklar, Halloweenblommor, Höstblommor