Prinsesstårtebukett = Blommor till Morsdag

18/05/2011 |

 Snart är det Morsdag! Syrenerna är tidiga i år och har man dessutom daggkåpa i sin trädgård kan man enkelt binda en egen tårtbukett. Den blir en annorlunda och ovanligt söt bukett till Mamma på Mors dag!

Daggkåpebladen får representera den gröna marsipanen och syrenerna får lov att ersatta tårtpappret. Komplettera med en rosa köperos från blomsteraffären så har du alla ingredienserna till tårtbuketten. 

Alla ingredienser till tårtbuketten.

Ta bort alla blad från syrenerna. Då drar dom vatten bättre och håller längre. Börja med daggkåpebladen.

Lägg daggkåpebladen tätt ihop i handen alldeles under bladen. Placera stjälkarna parallellt jämte varandra i handen, utan att korsa varandra. Då bildas en spiral som gör din bukett stabil och det förhindrar att blommor eller stjälkar går av. 

Tårta på väg.

Fyll på med blad tills du får en ”prinsesstårteliknande” kulle av blad. Rama sedan in bladen med en krans av syrenkvistar.

Blommor istället grönt gäller i denna buketten.

Stick sedan ner rosen rakt ner i marsipanen och bind sedan i hop buketten med band eller bast. Snitta stjälkarna med en vass kniv och sätt buketten i ljummet vatten.

Prinsessbuketten passar fint till Mor på Morsdag.

Har du inte tillgång till syrener och daggkåpa kan du använda andra blommor eller blad. I din blomsteraffär kan du exempelvis köpa grön krysantemum till själva tårtan och brudslöja till tårtpappret, och glöm inte bort den viktiga rosen! Lycka till!

Etiketter: , ,

Kategori: Alla artiklar, Blommor till Mors Dag, Blomstertårtor, Buketter