En inrutad tillvaro passar för påskliljor!

14/03/2011 |

Idag tänkte jag tipsa om ett enkelt och billigt sätt att göra ett annorlunda påskarrangemang. När man sätter korta påskliljebuntar i en vas blir det ofta trångt och varje enstaka blomma kommer sällan till sin fulla rätt. I ett nät gjort av pilkvistar med videung får dina påskliljor visserligen en fyrkantig tillvaro men även mer luft omkring sig och chansen att synas. Och det är dom ju värda!

Påskliljor 2.0. Den uppdaterade versionen.

Påskliljor 2.0. Den uppdaterade versionen.

Till mitt påskarrangemang i en rak glasskål använde jag 30 st påskliljor av den korta sorten som man köper i 10-pack, 14 raka pilkvistar med videung på och bindsnöre av jute. Vanliga sälgkvistar eller andra raka kvistar funkar lika bra till nätet. Vill man skoja till det och göra ett vegetariskt arrangemang går det lika bra med selleri ;-).

Alla byggsatser till detta påskarrangemang.

Alla byggsatser till detta påskarrangemang.

Jag klippte av alla toppar på pilkvistarna och använde den rakaste delen av kvisten. Alla kvistar bör vara lika långa. Anpassa nätets storlek så att det kan vila ovanpå den skål du vill använda. Väljer du en glasskål blir stjälkarna i vattnet en spännande del av helhetsintrycket

Knyt först ihop "ett fönster" av 6 pilkvistar som bildar ramen till nätet.

Knyt först ihop ”ett fönster” av 6 pilkvistar som bildar ramen till nätet.

Jag använde natursnöre men vill du ha ett ”glammigare” arrangemang kan du fästa ihop kvistarna med färgad bast eller exempelvis spoltråd i någon metallicfärg.

Fördela sedan de övriga pilkvistarna och knyt i hop i alla kryssen.

Fördela sedan de övriga pilkvistarna och knyt i hop i alla kryssen.

Lägg nätet över skålen, snitta påskliljorna och placera ut dom huller om buller i nätet. Påskliljor föredrar kallt vatten.

Lägg nätet över skålen och fördela ut påskliljorna i luckorna.

Lägg nätet över skålen och fördela ut påskliljorna i luckorna.

Man kan också välja att korta ner stjälkarna så att enbart blommorna tittar fram genom nätet. Det blir fint om du väljer att arbeta med tulpaner, nejlikor eller vårblommor som krokus eller liknande. Pröva dig fram och kom ihåg att spara nätet när blommorna vissnat. Det kommer att torka fint och kan bli effektfullt till alla skira sommarblommor. Lycka till!

Stjälkarnas korsade linjer skapar spänning och en modern touch.

Stjälkarnas korsade linjer skapar spänning och en modern touch.

Design & Foto: Blomsterpassion.se

Etiketter: , , ,

Kategori: Alla artiklar, Påskblommor