Skynda att fynda tulpaner!

02/01/2011 |

Här är ett tips på hur man kan arrangera tulpaner på ett fiffigt sätt. Till detta blomsterarrangemang behöver man 9 st identiska raka glasvaser eller flaskor. Smala dricksglas funkar också bra. Man kan också exprementiera med glasflaskor eller glasburkar som ändå skulle ha hamnat i glasåtervinningen.

Alla ingredienser till tulpanarrangemanget.

Alla ingredienser till tulpanarrangemanget.

Du behöver:
9 st smala identiska glasflaskor eller vaser
9 tulpaner
Ett par kvistar plumosus, annat grönt eller småblommiga kvistar som går att dela upp.
Ett par meter band och snören i olika bredder.
9 st stålgräs.
Ca 20 pärlor.

Linda ihop vaserna med banden. Häll vatten i vaserna och placera en nysnittad tulpan i varje glas. På bilderna har floristen använt kvistar med lilafärgad plumosus som en matta längs ner över vaskanterna. Trä sedan pärlor på stålgräset sätt stråna i vattnet. Violá, du är klar!

En rosa symfoni för våren!

En rosa symfoni för våren!

Bilder: Flower Council

Etiketter: , ,

Kategori: Alla artiklar, Vårblommor