Ordning och reda i tulpanvasen!

01/01/2011 |

Jag fick en liten idé om hur man kan arrangera snittblommor på ett nytt och ordningsamt sätt! Man kortar av stjälkarna och buntar ihop dom sort för sort med ståltråd i matchande färg. Jag testade med tulpaner, lila vaxblomma och blåbärsris. Sedan satte jag buntarna i en låg rak glaskål med lila stenkross i botten.

Var sort för sig! På floristspråk heter det att blommorna är grupperade.

Var sort för sig! På floristspråk heter det att blommorna är grupperade.

Detta blomsterarranemang passar fint som bordsdekoration till ett middagsbord eftersom det är såpass lågt.

Jag använde ca 10 tulpaner och 8 kvistar vaxblomma samt blåbärsris.

Jag använde ca 10 tulpaner och 8 kvistar vaxblomma samt blåbärsris.

Tulpanerna kommer att växa ett par centimeter men eftersom dom är grupperade kommer arrangemanget att se intressant ut ändå. Väljer man rosor eller liknade blommor blir utseendet mer eller mindre detsamma tills dess blommorna vissnar. 

Dekorativ ståltråd finns att köpa i blomsteraffärer eller hobbyaffärer.

Dekorativ ståltråd finns att köpa i blomsteraffärer eller hobbyaffärer.

Blomsorterna går att variera i det oändliga efter säsong. Tänk på att kombinera lugna blommor med oroliga blommor. Lugna blommor är t.ex. rosor, nejlikor, pioner eller astar. Oroliga blommor är t.ex. brudslöja, gullris och daggkåpa. Lycka till!

En försmak av våren som är på väg!

En försmak av våren som är på väg!

Etiketter: , , ,

Kategori: Alla artiklar, Buketter, Vårblommor