Dukning het som chilli

01/07/2010 |

I dag bjuder kreativa floristföretaget BlomsterAktören i Göteborg på ett blomster och dukningstips. Dessa bordsdekorationer i Texmex tema med heta sommarfärger är arrangerade i oasis på lerfat.

Dukat till fest i heta färger.

Detta dukningstipset passar även bra för sommarmiddagar. Solrosor är blommor som numera finns att köpa hela sommaren.

Nåla fast spansk peppar i snakegrassbuntarna.

Fyll ett lerfat med blötlagd grön oasis. Sätt i gröna blad runt kanterna. I detta arrangemanget används galaxyblad. I mitten av det höga arrangemanget placerar man en ihoplindad bunt med snakegrass. Sätt i ett par kvistar som effekt, här används gullris och fontängräs. Nåla fast spansk peppar eller chillifruktter rakt på snakegrassbunten eller var du vill.

Snakegrass finns att köpa i välsorterade blomsteraffärer.

I dom mindre kompletterande dekorationerna räcker det att sätta ett par låga solrosor och korta kvistar av gullris och fontängräs. En halverad lime passar in i temat. Fäst limehalvorna i avklippta grillpinnar så får dom en stjälk att sticka in i oasisen.

Solrosor, gullris, fontängräs och lime.

Att unna sig en god middag kan man göra med gott samvete, äter man upp chillin i blomsterdekorationerna bränner man tydligen bort lilla magen, enligt Expressen, men det är givetvis en helt annan historia!

Etiketter: , ,

Kategori: Alla artiklar, Blomsterarrangemang