Nykomponerad midsommarbukett – En midsommarkrans på en matta av daggkåpa

24/06/2010 |

Det är alltid kul att utveckla nya bukettmodeller. Här är en nykomponerad midsommarbukett. I år blommar mina jättedaggkåpor otroligt mycket så jag har kunnat plocka fång efter fång. Det var då jag kom på att man kunde använda daggkåpa som en matta att arrangera en midsommarkrans i.

En midsommarkrans kan se ut på många olika sätt.

En midsommarkrans kan se ut på många olika sätt.

Jag band inte denna buketten i handen, utan arrangerade den rakt i en kruka med vatten. Först fyllde jag krukan med kvistar av daggkåpa. Jag använde säkert ca 40 kvistar av daggkåpan. Har du inte daggkåpa i trädgården kostar det en del köpa såpass många kvistar i en blomsteraffär. Men misströsta inte. Det finns vilda daggkåpor på många ängar och i dikesrenar. Dom är inte riktigt fylliga som odlad daggkåpa, men ändock daggkåpa. Man skulle även kunna fylla en kruka med andra blad eller blommor som skapar en platt och lugn yta. Var noga med att ta bort alla blad på stjälkarna så dom inte hamnar i vattnet. Det gör att din bukett håller längre. Snitta även alla stjälkar med en vass kniv så kan dina blommor dra vatten på ett bra sätt.

Sätt daggkåpan tätt tätt så buketten blir som en tät matta.

Sätt daggkåpan tätt tätt så buketten blir som en tät matta.

Först stack jag i en krans av prästkragar i daggkåpan. Själv tycker jag att buketten nästan blev som allra finast så,  i all enkelhet. Ta inte av blommorna för kort, utan se till att alla stjälkar når vattnet.

Midsommarkrans av bara prästkragar - fint i sin enkelhet.

Midsommarkrans av bara prästkragar - fint i sin enkelhet.

Men sen ville jag se hur buketten skulle se ut i riktig midsommarskrud. Så jag fyllde på med några perenna blåklint och ett par gräslöksblommor. Man tar givetvis vad man har för blommor hemma i trädgården eller på sommarängen. Vanliga klöverblommor skulle exempelvis göra sig fint. Försök undvika alltför spretiga blommor. Dom skulle göra midsommarkransen för orolig och otydlig.

Visst blev det en midsommarkrans, ändå?

Visst blev det en midsommarkrans, ändå?

Byt vatten i krukan varje dag så kommer din bukett hålla sig länge efter midsommar. Vill önska dig en riktig blommig, solig och härlig midsommar!

Trevlig midsommar!

Trevlig midsommar!

Etiketter: , , , , ,

Kategori: Alla artiklar, Midsommarblommor