Blått, grått, vått och torrt passar ihop!

15/05/2010 |

Pärlhyacinterna är i sitt esse på min odlingslott. Dom blommar härligt lavendelblå. Jag vara bara tvungen att plocka några med mig hem. Dom fick samsas i min glasskål tillsammans med ett grått nystan av torkat fiolårsogräs. Några luddiga gråblå blad av lammöra och några musslor blev fina till. 

När man kombinerar torra och levande material kan man sätta en mindre vas inuti ett annat underlag. Blommorna får vatten och det övriga materialet har det torrt om fötterna. Torra och döda material skapar kontrast till de levande blommorna, det får blommorna att se mer levande ut. De första vårblommorna brukar titta upp bland torra höstlöv och torra grenar i naturen. Så varför inte ta in lite av båda sortena?

Jag tror att det grå ogräsnystanet jag hittade är av sorten månvinda, en vit slingerväxt som påminner om blomman för dagen. Spansk mossa som man köper i blomsteraffären ser nästan likadan ut.

När den första buketten blommat ut så är det enkelt att byta till nya friska blommor. Musslorna passar bara bättre och bättre ju närmare sommaren vi kommer.

Etiketter: ,

Kategori: Alla artiklar, Vårblommor